nov 10, 4 év telt el

1020 méteres kezdő pálya!

A napokban beindult a Malom-patak folyása, lesz miből havat csinálni. A Kemencés Büfé mögött vízelnyelő rendszert építettünk. Az erős betonszerkezet stabilan áll majd ellen a hóolvadáskor felerősödő, amúgy szelíd kis patak sodrásának. Az építményt egy uszadék szűrő védőráccsal egészítjük ki, amely megakadályozza majd a Húsvétkor történtekhez hasonló katasztrófák bekövetkezését.

A vízelnyelő rendszeren túl a 2013/2014-es fejlesztési programunk még mindig tartogat néhány igazán jelentős újítást. Már elárultuk, hogy kiszélesítjük a 7-es pályát, kibővítjük a Szent Sólyom kiszállót, és hogy új ülőliftet építünk. Az viszont még nem teljesen tisztázott, hogy pontosan hova kerül majd a Páros Csillag névre hallgató kétüléses.

Itt és most kiderül. A 7-es pálya alatti részen egy 480 méter hosszú és 50 méter széles pálya kerül kialakításra 7/a néven. Ez a terület nagyszerű tulajdonságokkal rendelkezik a kezdő síelők számára. A 7-es és a 7/a pályák egybenyitásával pedig egy 1020 méter hosszúságú 50-65 méter széles, csodálatos pálya születik, amely ideális a kezdő-középhaladó síelők számára. Az új ülőlift ezen a területen ível majd át. A 7/a pálya kialakításával, a 7-es kiszélesítésével, a Sólyom kiszálló kibővítésével és a rádiótorony melletti induló terület kialakításával a hóágyúzható felület 3,1 hektárral növekszik majd.

Sajnos ezek a fejlesztések már átcsúsznak a következő évre, mivel az engedélyezési eljárás nem várt módon elhúzódott. Azonban lesznek idén is nagyszerű újítások, elég ha 7-es pálya kivilágítását említjük, mellyel már több mint 4 kilométerre növekszik a kivilágított sípályák hossza.

A vendéglátásról is ejtsünk néhány szót! Holle Anyó éttermében átszervezzük a kiszolgálás rendszerét, emiatt gyorsabb, és még felhasználóbarátabb lesz a kiszolgálás.

 

Megosztás: "1020 méteres kezdő pálya!" a következővel: