2012/2013 Fejlesztések

A 2012/2013-as szezon mérföldkő a Nordica Síaréna Eplény életében.

Fejlesztéseinkről folyamatosan számolunk be. Bízunk benne, hogy amikor az idei szezonra megnyitja kapuit a Nordica Síaréna, mindenki egy teljesen megújult, minden tekintetében jobb szolgáltatást nyújtó létesítménnyel találkozik.

Fejlesztéseink – szezonkezdésig folyamatosan, hetente tesszük közzé idei fejlesztéseinket

1. Új 6-os pályát építettünk az egyes csákányos felvonó mellé, amely 500 méter hosszú és átlagosan 55 méter széles.

2. Előtározó és ülepítő tavat hoztunk létre a fóliázott tó elé, a tó 10 000 köbméter tartalékvíz befogadására képes.

3. Felújítottuk fóliázott víztározónkat. Az aljából kimertük a lerakódott iszapot, megnagyobbítottuk, így 6 000 köbméterrel 23 000 köbméterre nőtt a kapacitása.

4. A fóliázott és az ülepítő tó közötti patakrészt kifóliáztuk a hordalékszállítás minimalizálása érdekében.

5. Vízszivattyú rendszerünk teljesítményét 75%-al megnöveltük.

6. Kialakítottuk 1/b névre hallgató sípályánkat. A vadonatúj pálya 185 méter hosszú és 60 méter átlagszélességű.

7. Holle Anyó udvarára 150 férőhelyes szabadtéri bútorok készültek.

8. Holle Anyó udvara kivilágítást kap, így a szabadtéri bútorokat alkonyat után is lehet használni akár esti rendezvényekre is.

9. Holle Anyó éttermének régi és új része is teljesen új bútorzatban részesül.

10. Tárolókonténerünk új külsőben pompázik. Kilátóterasz épült a tetejére étel és ital kiszolgálással. A terasz neve Port.hu Napfény Terasz.

11. Az oktatópálya új elemekkel bővül a még színvonalasabb síoktatás elérése érdekében.

12. Jelentős földmunkákat végeztünk a csákányos felvonók be- és kiszállópontjainál, a gyorsabb, könnyebb és mindenekelőtt biztonságosabb használat érdekében.

13. A vadonatúj 6-os számú sípályánkon megépítettük Magyarország legnagyobb Freeski és Funparkját. A változatos, földből készült elemek között Big-air ugrató is helyet kapott. Az új terület a Freeskisek és Snowboardosok igazi paradicsoma lesz. Természetesen a síelők is elférnek majd a park mellett, hiszen a 6-os pályánk elég szélesre sikerült.

14. A különböző fórumokon olvastuk, hogy sokan félnek az új 6-os pálya aljától, mivel meglehetősen meredek. Nem is kellett több, és már indultak is a dózerek. Egy szerpentint készítünk a meredélyre. A látványos földmunka eredményeképpen, az első ránézésre ijesztő szakasz barátságos kék pályává szelídül. Így a kezdők is bátran élvezhetik a kanyarokat.

15. Annak érdekében, hogy napnyugta után is lehessen élvezni a 6-os pálya minden varázsát világítást szerelünk mellé. A jó látási viszonyokról és a biztonságos sportolásról a nagy-teljesítményű fémhalogén reflektorok gondoskodnak. Az egyes és kettes pálya mellett ez már a harmadik kivilágított sípálya Eplényben.

16. Holle Anyó külső teraszait beépítettük, így 80 négyzetméterrel bővült ki a fedett éttermi terület.

17. Az energiatakarékosság érdekében a lépcsőházat ajtókkal látjuk el.

18. Holle Anyó kazánteljesítményét is fokoztuk, így már biztos hogy nem kell fázni az új részeken sem.

19. A 2-es csákányos felvonóhoz külön beléptető kaput építünk.

20. A beléptető rendszert automatikus ellenőrző rendszerrel láttuk el.

21. Új mágneskártyákat vezetünk be. A dekoratív chip-es rendszerrel lehet majd használni a beléptető kapukat.

22. Webkamerát telepítünk az 1-es és 2-es csákányos felvonó találkozásához, így már három helyen lehet online követni a Nordica Síaréna mindennapjait.

23. A Szent Sólyom és a négyes pálya közötti eddig kihasználatlan szűk útból a nagy-volumenű földmunkáknak köszönhetően megszületett a Nordica Síaréna két új tanulópályája. A 20 méter széles sáv két tanuló szakaszból áll, melyek a T2 illetve T3 névre hallgatnak. Az egyik éppen csak egy kicsit lejt, ez azoknak való, akik még csak az első lépéseket próbálgatják a síléccel és a snowboarddal. A másik pedig az alapmozgások elsajátítására szolgál.

24. Egy évek óta nagy jelentőséggel bíró problémát idén teljesen elhárítunk. Az egyes pálya alsó eddig 8 méter széles átcsúszó szakaszát 60 méteresre szélesítettük. Megszűnik tehát a tumultus és a balesetveszély, így mindenki biztonságosan és kényelmesen csúszhat el úti-céljához. Ebből adódóan a T1-es számú tanulópálya átkerült az erdő felőli oldalra, 60 méteres felvonóját pedig 90 méter hosszúra alakítottuk át. A régi fából készült támfalat lebontottuk, a tavakat ellátó patak pedig 95 méter hosszban föld alá került és most betongyűrűkben csörgedezik.

25. A T1-es számú tanulópályát áttettük az erdő felőli oldalra és a rajta levő 60 méteres felvonót 90 méteresre hosszabbítottuk. A régi fa támfalat elbontottuk, a tavakat ellátó Malom-patakot pedig 95 méter hosszan betongyűrűkbe tereltük a tanulópálya alá.

26. Kialakításra került a 2/b pálya az egyes és a kettes számú sípályák között. Az eddig egy ratrak szélességű összekötő szakasz most már egy biztonságos és kezdők által is könnyen teljesíthető pálya lett. Mindkét oldalon 8 méterrel kiegészülve összesen 22 méter szélességben nyújt lehetőséget arra, hogy biztonságosan becsatlakozzunk az egyes közepébe.

27. A frissen elkészült 1/b sípálya és az 1-es és 2-es csákányos felvonók találkozási pontja kivilágítást kapott, így már összesen négy pályán lehet esti sízni nálunk.

28. Holle Anyó konyháját és az étterem kiszolgáló pultját jelentősen átalakítottuk. Az új gépeknek és a modern technológiáknak köszönhetően nő a teljesítmény és gyorsabb lesz a kiszolgálás. Mindemellett az étterem kínálata is megváltozik.

29. A Holle Anyó oldalában létrehoztuk és hétvégente valamint nagyobb forgalmú napokon kinyitjuk új vendéglátóhelyünket. 6 féle étellel és 6 fajta itallal várja majd vendégeit. A bár személyzete kiszolgálja a Holle Anyó udvarán és a PORT.hu napfény teraszon levőket is, tehát nem kell sorban állni, sőt még az asztaltól felállni sem.

30. A jobb hóágyúzhatóság érdekében egy teljesen új hóágyúzási pontot alakítottunk ki a 2-es csákányos felvonó tetejénél, valamint három másikat áttelepítettünk a kiszélesedett pályák hatékonyabb behavazásáért.

31. A fóliázott víztározóba automatikus levegőztető rendszert szereltünk, amely meggátolja a vízfelszín befagyását és javítja a hóágyúzási teljesítményt.

32. A fóliázott víztározó mellé új kutat építettünk négyszer nagyobb víz-szivattyúzási lehetőséggel.

33. Vadonatúj 2/b sípályánkra fémhalogén világítást szereltünk az esti síelhetőség érdekében.

34. Az egyes és kettes csákányos felvonó átszállójánál hatalmas találkozási pontot alakítottunk ki, így kényelmesen lehet átszállni, kiszállni és visszacsúszni is.

35. A sípályák közvetlen környezetében levő négy fő parkolónkban 20-20 hellyel több található az átalakításoknak köszönhetően.

36. A négyes számú parkolónkat kibővítettük, ezért 20 autóval több fér majd be. Így az átalakításokkal együtt 100 autónyi többlet parkolóhely van a sípályák közvetlen közelében.

37. Többet nem kell a 82-es számú főút melletti területen megállni, ha a lenti parkolók esetleg megtelnek, mert a sípályához vezető út mentén két teljesen új, összesen 1000 autó befogadására képes parkolót építünk. Innen síbuszokkal ingyenesen szállítjuk le és vissza a síelőket a pályákhoz.

38. Kiszélesítettük a 3-as csákányos felvonó nyomvonalát, hogy kényelmesebb és biztonságosabb legyen.

39. A Szent Sólyom kiszállóját jelentős földfeltöltéssel és néhány fa kivágásával kibővítettük. Az eddig 6 méter széles és 15 méter hosszú kicsúszó 30 méter széles és 50 méter hosszú lett.

40. Új jegyrendszert vezettünk be, és átalakítottuk nyitva-tartási időnket. Hétvégeken és kiemelt napokon korábban nyitunk ki, illetve hetente három napon késő estig leszünk nyitva.

41. Új honlapot fejlesztettünk, melyet számos más funkció mellett hírlevélküldő modullal láttunk el.

42. Az 5-ös pálya alsó részét és becsatlakozási pontját az eddigi 6 méterről 10 méterre szélesítettük.

43. A T3 pályára vásároltunk egy műanyagköteles felvonót, mely 110 méter hosszban húzza fel a síelőket. Ez a kis felvonó egyben megszünteti az eddigi gondot, hogy a 4-es pálya aljáról nem lehetett visszajutni, csak gyalogosan a Szent Sólyomig.

44. A 6-os pálya aljára épített családi kikerülő szakasz 5 visszafordító kanyarból áll, amelyek elég szélesek ahhoz, hogy még a ratrakok is könnyen elférjenek bennük. A szerpentin hosszúsága lehetővé teszi, hogy a Síarénában akár 1900 méter hosszan is lehet síelni megállás nélkül. Ez az útvonal igazi csemege a családoknak, mert csupa kék szakaszból áll, így a kezdők és a legkisebbek is bátran nekivághatnak.

45. A 6-os pálya nyomvonala miatt az 1-es csákányos felvonó beszállópontját áttelepítettük az egyes pálya felőli oldalra, ezért a beszállás sokkal könnyebb lesz a hosszirányú megközelítésből adódóan.

46. Egy gyönyörű faházat készítettünk az egyes csákányos felvonó aljába, melyben a kezelő kényelmesen, melegben figyelhet az utasok biztonságára.

47. A csákányos felvonók kapacitását a tavalyihoz képest megdupláztuk. Ezt a vonszolóelemek számának emelésével és egy új vezérlőpanel behelyezésével értük el, amely lehetővé teszi a gyorsabb üzemelést.

48. Megújítottuk a kölcsönző internetes előfoglalási rendszerét.

49. 80 pár új síléccel, 100 pár új sícipővel és 40 új sisakkal bővítettük a kölcsönző palettáját.

50. Az 1-es pálya felső szakaszát átlagosan 5 méterrel megszélesítettük.

51. A 2-es pálya mindkét felét pedig átlagosan 3 méterrel szélesítettük meg.

52. Az idei pályabővítések eredményeképpen összesen 16 különböző útvonalon lehet síelni, így több napot lehet eltölteni a változatos pályarendszeren.

53. Az egyes és a kettes felvonó találkozásánál levő kőházat beburkoltuk, tetején egy 80 négyzetméteres panorámateraszt hoztunk létre.

54. A kőház elé egy 100 négyzetméteres teraszt építünk.

55. Az épület aljában egy büfét nyitunk, ahol finom ételekkel és italokkal várjuk a vendégeket.

56. Bérelhető napozóágyakkal is szolgálunk, amelyekben ülve a teraszokon megpihenhettek.

57. Az Ámos-hegy tetejére egy telefonos átjátszóállomást építünk, így tökéletes térerő lesz az eplényi pályákon.

58. A felső torony kiegészítése-képpen egy mobil jelerősítőt szerelünk fel a Holle Anyóban.

59. Wifi elérhetőséget biztosítunk a Holle Anyó panzióban.

60. A mobil alkalmazások tekintetében egy igazi ínyencség várja majd a Nordica Síarénába látogatókat. Beüzemeljük a MAP to SNOW rendszert. Így lehetőségetek nyílik, hogy pontokat gyűjtsetek a népszerű mobilos játékban az eplényi pályákon síelve is.

61. A változatos pályákon való sportolás rendkívül biztonságos lesz, mert rengeteget fordítottunk különböző biztonsági elemek beszerzésére.

62. Azért, hogy a  vendégek szálláskeresését megkönnyítsük, központi szállásfoglalási rendszert hoztunk létre, amely elérhető a megújult Síaréna honlapon. Aki a Síaréna weboldalon vagy utazási irodánkon keresztül foglal szállást, jelentős kedvezményekben részesül.

63. Az eplényi Nordica Síaréna, a visegrádi Nagyvillám sípálya, a Kékestető sípálya és a Sielők.hu internetes portál együttműködésének köszönhetően – a Magyar Sí Szövetség égisze alatt – megszületett a Közös Magyar Síbérlet. Ez azt jelenti, hogy egy szezonbérlet megvásárlásával három magyar sípályán lehet síelni.

64. Elkészült a legújabb 7-es számú sípályájánk. A kettes csákányos felvonótól ha felfelé nézünk, akkor a bal oldalon találjuk a több, mint 550 méter hosszú 45 méter széles területet. Igazán lankás és széles pálya ez, ideális kezdőknek, de a haladók és a profik sem fognak unatkozni rajta.

65. A 4-es számú sípálya középső és alsó szakaszát az eddigi 20 méterről 40 méter szélesre bővítettük 280 méter hosszban. Ez a pálya eddig is rendkívül népszerű volt a haladó és profi síelők, snowboardosok körében. A szélesítéseknek köszönhetően még nagyszerűbb élmény lesz a 4-es pálya.

66. A hógyártó kapacitás eddig is óriási volt, ennek ellenére 7 új, csúcskategóriás Gigastar hóágyút szereztünk be a meglévő 37 hóágyú mellé. Így összesen 44 hóágyú biztosítja majd a friss havat. Hógyártó kapacitásunk a legnagyobb Magyarországon, óránként akár 600 köbméter havat is elő tudunk állítani.

67. A négyes és a hármas sípályák hóágyú tornyait forgathatóvá tettük. Így sokkal könnyebben és hatékonyabban lehet majd használni őket.

68. A Szent Sólyom ülőszékes felvonónál futószőnyeget helyeztünk üzembe, és beszereltünk egy vezérlőeszközt is a megfelelő sebességszabályozás érdekében.

69. Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy mennyivel suhantok, akkor idén lemérhetitek sebességetek a kitelepített sebességmérő szakaszunknál.

70. Télen a pályák állapotáról a kétnaponta frissülő, minden pályára kiterjedő hójelentésünkkel számolunk majd be nektek.

71. Mostantól nálunk találjátok Magyarország legnagyobb síoktatói gárdáját. Az elmúlt szezonokhoz képest kétszer annyi oktatóval dolgozunk majd a sí és snowboardoktatásban.

72. Holle Anyó kibővített étterméhez és konyhájához kibővített hűtő és tárolóhelyiség is dukál. Megépítettük.

73. A vendégek szórakoztatása érdekében egy modern, nagyképernyős tévét helyezünk el az étteremben.

74. A Szent Sólyom ülőszékes felvonó alatt kialakítottuk legújabb fekete pályánkat a 8-as számú sípályát. A 40 méter széles és 237 méter hosszú pálya szintkülönbsége 98 méter, így igazi csemege lesz a meredek pályákat kedvelők számára.

75. A legkisebbekre gondolva babasarkot alakítunk ki a Holle Anyóban, ahol játékos körülmények között érezhetik jól magukat a kicsik.

76. Új korszerű hóágyú oszlopokat szereztünk be, melyeken fel és le lehet csúsztatni a hóágyúkat az időjárási körülményekhez igazodva.

77. A hatékony telekommunikáció érdekében egy optikai kábellel kötöttük össze a sípálya főbb pontjait. Ezáltal az internet is jobb lesz.

78. Megalkottuk a „Praktikus és Kényelmes” parkolás rendszerét. Így még a távolabbi parkolókból sem kell majd gyalogolni, mivel mindenki saját kocsijával hajthat le a sípályák közvetlen közelébe, ahol kipakolhatnak és csak a sofőrnek kell majd visszavinni az autót a parkolóba. Azonban a kép úgy teljes, hogy a sofőr is kényelmesen érkezik. Ebben segít majd a Weltauto két „Praktikus és Kényelmes” kisbusza, melyekkel a pályához szállítjuk a sofőröket. Természetesen a dolog a síelés befejeztével visszafelé is működik. Az egész néhány perc alatt megvan, így a rendszer valóban rászolgál a nevére.

79. A pálya melletti parkolókhoz két új fahidat is építettünk a gyalogos forgalom számára.

80. A Kemencés Büfé alapterületét megnöveltük és új, modern konyhafelszerelésekkel láttuk el. Ezáltal a kínálata is változatosabb és akár még pizzatekercset is kaphatunk.

81. A Holle Anyóban egy társalgóhelyiséget hoztunk létre a panzióvendégek számára, ahol jó melegben lehet beszélgetni, tévézni és internetezni is.

82. A fizetési módok palettáját bővítettük. Immáron fizethettek SZÉP kártyával, bank kártyával, sőt még PayPass rendszerben is.

83. A mindennapi feladatok ellátására beszereztünk egy vadonatúj hójáró masinát. A négykerék-meghajtású, hernyótalpas kvad nagy segítség a hóágyúzás közben, az elsősegély-szolgálatnak a sérültek ellátásánál, de még havat is lehet vele tolni a keskenyebb átcsúszókra, nyomvonalakra tolólapjának köszönhetően.

84. A nyári időszakban megalkottuk Magyarország egyetlen felvonóval ellátott kerékpáros parkját a Bringarénát Eplényben. A Szent Sólyom négyüléses felvonó székeit alkalmassá tettük kerékpárok szállítására.

85. Építettünk négy kerékpáros pályát: egy csodálatos Panoráma és Élmény pályát, egy CrossCountry nyomvonalat, továbbá egy Downhill és egy gyermek tanulópályát is.

86. Kerékpárkölcsönzőt építettünk.

87. Specialized tesztbázist nyitottunk.

 

 

 

máj 22, 4 nap telt el
Gyereknapi programok az Eplényi Libegőnél!
Nagyszerű családi program vár Eplényben az Eplényi Libegőnél gyereknap alkalmából 2017-ben! Színes programokkal készülünk a családok számára május 28-án vasárnap, gyereknapra! – Libegőzés – Hegyi Kerékpározás és k...
Olvas   Hozzászólások kikapcsolva