2017/2018. évi fejlesztések

2017-2018-as szezon fejlesztései az Intersport Síarénában


2017-ben közel 500 millió forintos beruházást hajtunk végre a létesítményben, melyből 150 millió forint állami támogatás keretein belül valósul meg.

A korszerűsítések már a következő téli szezonban használhatóak lesznek, rengeteget dolgozunk azon, hogy a legjobb hazai Sí szolgáltatásban legyen részetek!

Nagyon sok újdonság kerül a palettára, az alábbi cikkben, sajtótájékoztatónk keretein belül részletesen is olvashatsz ezekről a fejlesztésekről:

Sajtótájékoztatónk a fejlesztésekről

Idei fejlesztéseink:

  • Az A7-es pálya meghosszabbítása és kiszélesítése, 500 méterrel lesz hosszabb, illetve 10 méterrel szélesebb, így Magyarország legnagyobb kezdő és családbarát pályája lesz megtalálható Eplényben. Kezdő síelők és kezdő snowboardosok valamint családosok számára a legjobb itthoni lehetőség lesz, ugyanis a pálya meghosszabbodott 500 méterrel, ezzel az élmény is nagyobb lesz, valamint az egészet kiszélesítettük további 10 méterrel, így könnyen elfértek majd egymás mellett!Nem csak új sípályát, hanem új erdőt is létrehozunk. A kivágott erdőterület helyett egy úgynevezett csereerdősítési eljárás keretében másfélszer akkora területen új erdőt telepítünk. Az erdőtelepítésben szakmai partnerünk a Verga Zrt.
  • Az új A7-es pályán egy ausztriából érkező 2 üléses felvonó kerül telepítésre. Az új kétüléses felvonónk július végén érkezett meg hozzánk Eplénybe, és azóta nagyon szépen haladunk az építéssel. Mire ideértek az alkatrészek addigra már elkészült az A7-es pályánk meghosszabbítása, így nem volt akadálya hogy egyből elkezdjük az oszlopok alapozását.Hétről-hétre egyre szebb a látvány, felkerültek az oszlopok is az alapokra, majd a szerelvények az oszlopok tetejére, ahol majd a felvonókötél és rajtuk a székek fognak futni.Szépen rajzolódik az új sípálya végleges kinézete, ugyanis a fenti fordító állomás és a lenit indító állomás alapja is megvan már, valamint a falak is húzódnak szépen fel.

    Plusz érdekesség, hogy a fenti fordító állomás épületében egy új ratrak garázs is helyet kap majd.

    Tartjuk az ütemtervet, így a 2017-2018-as szezon megkezdésekor ha minden jól megy továbbra is, át lesz adva az új pályaszakasz és a felvonó is.

  • 2 új ratrak kerül beszerzésre, a világ legjobb frézerei (simítói) egyengetik majd az eplényi pályákat! Az eddigi ratrak parkot is fejlesztjük az idén, átállunk Prinoth márkára, tehát az eddigi csörlős Leitwolf ratrak mellé még egy ugyanolyan Leitwolf ratrak kerül beszerzésre csörlő nélkül, valamint egy ugyancsak Prinoth márkájú Everest, ami sokkal keskenyebb, így a nyomvonalakat és a szűkebb helyeket is tudjuk majd gond nélkül kezelni, minőségi szinten!
  • 5 új hóágyú kerül Eplénybe a DemagLenco jóvoltából! Az 5 új hóágyú Titan 2.0 tipúsú, gondoskodik a megfelelő teljesítményről és hó mennyiségről a pályákon! A szivattyúállomás, az elektromos hálózat, és az új hóágyúk segítségével másfélszeresére növeljük a hógyártó kapacitást, így ha az időjárás is engedi, nem maradsz hó nélkül télen! #hóóriás

“A komplex, négy évszakos fejlesztési program a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával jön létre. A projekt finanszírozására a Síaréna Kft. 150 000 000 Ft kormányzati támogatást kapott a magyar államtól.”

További hírek még érkeznek a beruházásról, kövessétek híreinket Facebookon!