feb 12, 6 év telt el

80. napja nyitva a Nordica Síaréna

Hétfőn 80. napja tart nyitva a Nordica Síaréna.

Eddig az időjárás tréfás kedvében volt.

Novemberben óriási meglepetésként egy hidegpárna örvendeztetett meg bennünket előszezoni kéthetes nyitvatartással az 1-es pálya alsó 400 méteres szakaszán, majd decemberben átlag feletti hőmérséklet mellett alig tudtuk úgy összehozni az 1-es pályát, hogy az az ünnepek közötti forgalmas időszakban kitartson.

Sajnos januárban is folytatódott az enyhe, átlagosnál 3-4 fokkal enyhébb időjárás. A magasban ugyan átlag körüli hőmérséklet volt jellemző, de ez a melegadvekció miatt az eplényi tengerszint feletti magasságban nem volt érezhető.

Majd 23-án lassú lehülés vette kezdetét és február első tíz napja közel 11 fokkal hidegebbre sikeredett a sokévi átlagnál. A teljes eurázsiai kontinensen uralkodó magasnyomás (Vojejkov tengely)hatására tartósan hideg, szibériai eredetű “lábas” hideg töltötte meg a Kárpát-medencét.

A folytatásban ebbe a magasnyomású hídba furakodhatnak bele ciklonok, melyek csapadéka Eplényben havazást fog eredményezni. A rendkívüli hideg a jövő hét közepétől enyhül, de továbbra is télies lesz időjárásunk, azaz kiváló síidőre, friss hóra lehet számítani!

Megosztás: "80. napja nyitva a Nordica Síaréna" a következővel: