okt 27, 5 év telt el

Freeski és Funpark

A 6-os számú sípályánk nem csak egy átlagos pálya. Ez a terület ad otthont Magyarország legnagyobb Freeski és Funparkjának. Földből készült elemek sora várja a Freeski és Snowboard szerelmeseit, melyek között egy Big-Air ugrató is helyet kapott. Természetesen a síelést nem akadályozza, mivel a 6-os pályánk olyan széles, hogy biztonságosan megfér egymás mellett az átlagos síelő, a trükkmester síelő és a snowboardos is. A képek magukért beszélnek:

 

Megalkottuk a 6-os pályát, meg is mutattuk. A különböző fórumokon olvastuk a hozzászólásokban, hogy sokan megijedtek az aljától. Beláttuk, hogy tényleg meredek. Hívtunk is egyből néhány bulldózert, akik kék pályává szelídítik a meredek részt egy szerpentin létrehozásával. A külföldi sípályákon már jól bevált családbarát rész, a kezdők számára is síelhetővé teszi a 6-ost.

Annak érdekében, hogy új Freeski és Funpark és a 6-os pálya egésze napnyugta után is használható legyen, az új 6-os pálya kivilágítást kap. Így az egyes és kettes pálya mellett ez már a harmadik kivilágított sípályánk. Az alkonyat utáni biztonságos síelésről a frissen elhelyezett, nagy-teljesítményű fém-halogén reflektorok gondoskodnak.

Holle Anyó éttermének eddig nyitott külső teraszai befedésre kerültek, így 80 négyzetméterrel bővült a fedett éttermi terület, ráadásul a lépcsőházhoz ajtókat építettünk az energiatakarékosság szempontjából. Az új beépített részekhez természetesen fejleszteni kellett a fűtési rendszert is, ezért Holle Anyó kazánházának kapacitását is megnöveltük.

A Nordica Síarénában működő mágneskártyás rendszer is jelentős korszerűsítésen esik át. A beléptető-kapuk automatikus ellenőrző rendszert kapnak, valamint új kapukat telepítünk a 2-es számú csákányos felvonóhoz. Új dekoratív chip kártyákat vezetünk be, ráadásul a személyre szóló szezon bérletek még személyre szólóbbak lesznek a tulajdonosuk fényképének rányomtatásával.

Az eddig Eplényben működő két webkamerából álló rendszert egy harmadikkal egészítjük ki, így már három ponton lehet majd online követni a Nordica Síaréna mindennapjait.

Megosztás: "Freeski és Funpark" a következővel: