nov 22, 4 év telt el

Hamarosan havasak lesznek a most még zöld pályák!

Bizonyára mindenkit érdekel már, hogy mikor nyitunk. Lázas készülődés folyik, az előrejelzések biztatóak, mi is bizakodunk.

Az időjárási modellek egyre nagyobb valószínűséggel mutatják, hogy rövidesen egy nagy adag hideg levegő válik le a sarki tömbről, kedvező feltételeket biztosítva a hóágyúzáshoz Eplényben. A víztározók tele vannak, a patak is folyik szépen – már csak a hidegre várunk. Akár már jövő héten elkezdődhet a hóágyúzás!

Azért még maradt néhány fejlesztési pont a tarsolyunkban.

A nyáron jelentős füvesítés és talajmegkötés folyt. A rengeteg fűmagnak és szorgalmas öntözésnek hála szép zöldbe öltöztek a sípályák. A frissen befüvesített területről több tonna követ hordtunk le VELETEK KÖZÖSEN az önkéntes őszi kőgyűjtő akciók alkalmával, így a csodálatos minőségű pályaalapra már csak hó kell. Ismét szeretnénk köszönetet mondani minden önkéntesnek a kiváló munkáért!

Számos rendezvény lesz idén is Eplényben. Az idei síversenyeken a versenyzők idejét már az újonnan beszerzett időmérővel mérjük, továbbá saját rajttrikókat is gyártatunk majd. Az eredményhirdetést pedig az új kihangosító berendezés teszi majd hatékonnyá és kényelmesebbé. A tavaly kialakított “Praktikus és Kényelmes” parkolási rendszerünknek köszönhetően még rendezvények alkalmával, és a nagy forgalmú napokon is gördülékenyen zajlik a parkolás. A Das Weltauto támogatásával kialakított parkolási rendszer lehetővé teszi, hogy a Nordica Síarénába való megérkezést követő 5 percen belül a pályán állhatnak a vendégek.

   

A biztonság fokozása érdekében idén is jelentős összeget fordítunk védőelemek beszerzésére. További védőszivacsok kellenek a 7-es pálya újonnan kiépített világító oszlopaira, de a februári nemzetközi síversenyre is szükség lesz speciális biztonsági elemekre, mint például a „B” típusú szabvány védőháló.

Továbbfejlesztjük az interaktív térképet is, szerepeltetve rajta az új pályákat, valamint lehetővé téve a megjelenítést a legtöbb böngészőtípusban.

 

 

Megosztás: "Hamarosan havasak lesznek a most még zöld pályák!" a következővel: