Ilyen volt a 2019-2020-as síszezon Eplényben

Vége a 2019/2020-as síszezonnak Eplényben!

Köszönjük, hogy itt voltatok, várunk vissza jövőre is!

Véget ért a 2019/2020-as síszezon Eplényben, az enyhe időjárás sajnos nem tette lehetővé, hogy márciusban is nyitva legyünk.

Ennek ellenére 79 napot volt nyitva a sícentrum, és a januári hónapban több mint 5,5 kilométer hosszan lehetett síelni az Intersport Síarénában.

A 2018/2019-es télhez hasonlóan most is mi kezdtük el a síszezont Magyarországon, hiszen december 5-én már ki tudtunk nyitni az A1-es pályával, átlagosan 50 cm-es hómélységgel.

December 22-én sajnos be kellett zárni, hiszen az extra enyhe időnek köszönhetően már nem volt síelhető a pálya, viszont gyorsan túllendültünk ezen, és december 31-én újra megnyitottuk a pályát átlagosan 50 cm-es hóréteggel.

2020 januárjában a Bakonyra ült hidegpárna segítségével folyamatosan tudtunk havat gyártani és a hónap végére átlagosan 90 cm mély hóréteget sikerült fújni a pályákra.

Folyamatosan nyitottunk meg új pályákat, először az A7-es és Q3-as, majd a Q2-es és A4-es pályákat, az A6-os és Q7-es pályák csatlakoztak hozzájuk.

Az A4-es nemzetközi FIS minősítésű fekete pályát január 19-én sikerült átadni 2020-ban a gyakorlott sízők és snowboardozók számára és egészen február 4-ig lehetett rajta síelni, ami összesen 17 napot jelent.

Az Audi e-tron 4 üléses sífelvonó 74 napot üzemelt a 79 napból. Rajtunk kívülálló okokból, (időjárás, áramszünet) kellett leállítani, a maximális biztonság érdekében.

Az enyhe idő ellenére hógyártó rendszerünk segítségével egészen pontosan 176.169 köbméter havat sikerült fújni a pályákra.

Január 31-én a Porsche Hungariaval közösen megrendeztük hazánk legnagyobb sí és snowboard rendezvényét, a Ride&Slide Eplényt. DJ-k, a síelés és snowboardozás, freestyle bemutató, óráskerék, jégpálya, és a Porsche Hungaria autómárkái által forgalmazott összkerék-meghajtású autók adták a rendezvény élményét.

Tanulj Meg Síelni kampányunk segítségével idén is szép számban adtuk át a síelés és snowboardozás élményét a kezdőknek és haladóbbaknak egyaránt, ugyanis 5 670 főt tanítottunk meg síelni vagy snowboardozni a Síiskolában.

Az Intersport Síkölcsönzőben több mint 8.000 alkalommal adtunk bérbe felszerelést.

Fontos kiemelni, hogy idén 4 teherautónyi havat vittünk Alsóörsre, hogy a Balaton partján is lehessen csúszkálni. Sífutópályát alakítottak ki, valamint egy pici dombot ahol ki lehetett térítésmentesen próbálni a sífutást gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A projekt az AlSÍörs nevet kapta, és több százan jelentek meg a sétányon, hogy kipróbálják a ’pályát’.

A hóágyúzásnak és az úgynevezett ’ipari havazás’ jelenségnek köszönhetően idén is „behavaztuk” Olaszfalut, ahol idén ezt ki is használták, és szánkózási lehetőséget hirdettek a havas hétvégékre a focipálya melletti dombon, valamint a Zöldág Lovasudvarban.

Nagyon sikeres volt az esemény, hiszen több ezren látogattak el a bakonyi községbe, hogy átéljék a szánkózás élményét.

Az enyhe időnek nem csak hátrányai vannak, hiszen a jóidőben február 22-én már libegőzni is lehetett Eplényben, az Intersport 2 üléses sífelvonó a gyalogosokat szállította fel a hegytetőre, az Audi e-tron 4 üléses sífelvonó pedig továbbra is a síelő és snowboardozó vendégeket.

Március 1-én bezárt a Síaréna, de nem áll meg az élet Eplényben, ugyanis a Kaland Hegyen színes programokkal és libegőzéssel várjuk a kirándulni vágyó családokat.

Köszönjük hogy itt voltatok velünk 2019/2020-ban, és kitartottatok mellettünk az enyhe tél ellenére!

Várunk vissza jövőre!

Viszlát tél, helló tavasz!

Indul a libegőzés a Kaland Hegyen, Eplényben!

Február 22-től minden hétvégén nyitva az Eplényi Libegő a Kaland Hegyen!

Minden szombaton és vasárnap délelőtt 10:00-tól egészen délután 17:00-ig lehet majd libegőzni! Érdemes lesz eljönni, hiszen a libegőzés élménye mellett tiéd lehet a csodálatos panoráma látványa az Ámos-hegyi kilátóból a hegytetőn!

Tavasszal rengeteg családi programmal várunk mindenkit, kövessétek Facebook oldalunkat, tudjatok meg többet!

www.facebook.com/kalandhegy

A libegőzés mellett majd használható lesz díjmentesen a gyerekek számára az ugrálóvár, a trambulin, a mászófal és a hegytetőn a mezítlábas ösvény is!

További információkért látogass el:

www.kalandhegy.hu