Sífelvonó mentési gyakorlat az Intersport Síarénában!

Sífelvonó mentési gyakorlat a Síarénában!

Nézd meg, hogy zajlik a mentés egy ülőszékes felvonóból!

 

Érdekelnek a műhelytitkok? Például, hogy hogyan zajlik a mentés egy sífelvonóról? Itt az alkalom, hogy megnézd, mit csinálunk akkor, ha beüt a ménkű!

 

Közelít a tél, tehát itt az ideje a műszaki személyzetünk mentési képességeinek felfrissítésére és a tudásuk mélyítésére.

Az idei mentési gyakorlatunkat ismét a Bakonyi Barlangi Mentőszolgálattal együttműködve végezzük. Felkészülünk, hogy az emberek kikapcsolódását semmi ne zavarja.

Képzeljük el. Vidáman felvonózik a család, amikor az egy hirtelen erős rántással megáll. Pár percig még elüldögél az ember csendben, de a hangulat egyre feszültebb lesz.  Fúj a szél, egyre alacsonyabb a hőmérséklet, egyre éhesebb, szomjasabb és idegesebb mindenki. Leugrani baleset, sőt életveszélyes. Átfagyva, megfelelő tapasztalat, felszerelés, képzettség nélkül megpróbálni lemászni a felvonóról orosz rulett, hat tölténnyel a tárban.

De mi történik ilyenkor?  Ilyen esetben életbe lép a Intersport Síaréna mentési protokollja.

Először a Intersport Síaréna műszaki személyzete átvált dízel meghajtásra, aminek segítségével a felvonó ismét működik és az embereket le lehet hozni biztonságban. Sőt, akár tovább lehet üzemeltetni a felvonót.

De, ha ilyenkor is probléma van? Teszik fel sokan a kérdést. Ebben az esetben második lépcsőként kézi csörlőzéssel fogják meghajtani a rendszert és így működtetik a felvonót, addig amig mindenki le nem szállt róla.

Na, de hideg van és emiatt eltört egy alkatrész, ami idő hiányában nem cserélhető? Ebben az esetben a kollégák a mentési gyakorlaton begyakorolt módszerrel mentik az embereket. Hogyan csinálják?

 

Ha kíváncsi vagy rá nézd meg élőben!

 

 

A mentési gyakorlat vasárnap 10:00-kor kezdődik, de az igazán érdekes és látványos része késő délelőtt fog zajlani, az A7-es pályán lévő kétüléses felvonón.

 

 

A mentési gyakorlat nyilvános és ingyenesen megtekinthető, de a mentési területre belépni és a mentési gyakorlatot zavarni szigorúan tilos!