sze 27, 4 év telt el

Megnövelt víztározó és FIS minősítés!

A 2013/2014-es időszakra vonatkozó 52 pontból álló fejlesztési programból már múlt héten ismertettünk öt lépést. A következő hírcsomag pedig itt olvasható:

– A Nordica Síarénát a Nemzetközi Sí Szövetség – FIS – alkalmasnak találta nemzetközi események lebonyolítására, a 4-es számú sípályát pedig nemzetközi versenypályává minősítették. Így Magyarországon először lehetőség nyílik nemzetközi rangú, akár világkupa síversenyek lebonyolítására.

– A FIS minősítést azonban nem csak reklámfogásnak szántuk. A rendezvény naptárunkba idén bekerül egy olyan esemény, amire még nem volt példa a magyar sítörténetben. Már ezen a télen nemzetközi Citizen versenyt bonyolítunk le a FIS minősítést nyert 4-es számú sípályán. Ez azt jelenti, hogy más országokból is érkeznek majd versenyzők a megmérettetésre és világ ranglista pontokat gyűjthetnek a Nordica Síarénában. Mindenképpen nagy küzdelmekre számíthatunk.

– A nemzetközi versenyek területén is végig kell járni a lépcsőfokokat. A tervezett Citizen versenynél nem állunk meg. Néhány éven belül szeretnénk eljutni egy Európa kupa futam megrendezéséig. Éppen ezért alkalmassá tesszük a pályát és a versenyrendezéshez szükséges infrastruktúrát egy ilyen rangos esemény befogadásához.

– Nagy figyelmet szentelünk annak, hogy minél több vizet raktározzunk el a hóágyúzáshoz. A fóliázott víztározó oldalát 90 cm-el megmagasítottuk. Ezzel az átalakítással 2700 m3-el több, tiszta hóágyús vizet tudunk raktározni. Óriási előny a tavalyi évhez képest, hogy idén már szeptemberben tele van a tározó.

– Természetesen a kölcsönző sem maradhatott ki az újításokból. A kínálatot 90 pár új síléccel és sícipővel bővítettük Nordica, Atomic és Head modellekből. Mindenki megtalálja majd a neki való felszerelést akár kezdő, akár gyakorlott síelő.

Megosztás: "Megnövelt víztározó és FIS minősítés!" a következővel: