már 9, 2 év telt el

Mindent megteszünk a síelőkért! A végsőkig elmegyünk a jó pályákért!

IMG_05252Bizonyára emlékeztek arra, hogy két héttel ezelőtt egy akciónk keretében megmértük, hogy az 1-es pályánk alsó szakaszán milyen vastag a hó. Akkor 261 cm-es volt a tömörített hóréteg vastagsága. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a pálya minden pontján ilyen sok hó volt, de ez egy reális mutatószám az alsó pályaszakaszt illetően.

Mostanában újra fagyosak az éjszakák, így még több havat tudtunk gyártani az alsó részre. Sajnos a pálya felső szakaszán nem voltak ilyen kedvező feltételek a hógyártáshoz. Itt jön képbe a csörlős ratrak, mellyel rengeteg havat toltuk fel a hegyre és gyakorlatilag felújítottuk a felső szakaszt, illetve a négyüléses kiszállóját.

IMG_0545 IMG_0533 IMG_0529

Ha kell akár a végsőkig elmegyünk, és mindent megteszünk azért, hogy a síelőknek jó legyen. Ma hajnalban egy óriási hóhalmot képeztünk a pénztár mellett, melyet ma éjjel még gyarapítunk. Holnap jön egy homlokrakodó és néhány teherautó, majd megkezdődik a sok száz köbméter hó felszállítása a hegytetőre, ahonnan ratrakunkkal beépítjük a pályába.

IMG_7294 IMG_7303 IMG_7308

Legfrissebb méréseink alapján még mindig 120 cm-es a hóréteg az alsó szakaszon, melyhez ma éjjel még ágyúzunk. Lesz tehát annyi hó, hogy innen vihessünk akár későbbiekben is. Az időjárással kapcsolatban bizakodóak vagyunk, a hét második felére jöhet egy kellemes lehűlés.

Láthatjátok tehát, mindent megteszünk azért, hogy jó pályával várjuk vendégeinket. Gyertek és használjátok ki a lehetőséget, hétköznap kedvezményes jegyárakon lehet csúszni! Természetesen hétvégén is nyitva leszünk, március 15-én pedig megtartjuk már hagyományszerű sítalpas megemlékezésünket, a Nemzeti Csúszást.

Itt egy kis ízelítő a fantasztikus hangulatú tavaszi síelésből, ragyog az idő, a pálya pedig reggelre kifagy:

Megosztás: "Mindent megteszünk a síelőkért! A végsőkig elmegyünk a jó pályákért!" a következővel:

További Hírek
máj 22, 4 nap telt el

Gyereknapi programok az Eplényi Libegőnél!

Nagyszerű családi program vár Eplényben az Eplényi Libegőnél gyereknap alkalmából 2017-ben! Színes programokkal készülünk a családok számára május 28-án vasárnap, gyereknapra! – Libegőzés – Hegyi Kerékpározás és k…

Olvas   Hozzászólások kikapcsolva
máj 21, 5 nap telt el

Erős a szél de mi nyitva vagyunk!

Már 9:00-kor nyitunk Eplényben! Üzemel az Audi Sport 4 üléses felvonó, de előfordulhat, hogy a nagy szélre való tekintettel meg kell majd állítani biztonsági okokból! Ettől függetlenül nyitva lesz az Ámos-hegyi BBQ Étterem 12:00-tó…

Olvas   Hozzászólások kikapcsolva
máj 15, 2 hét telt el

Hétvégi bringás program Eplényben!

Kapcsolódj ki aktívan, bringázz az egész családdal Eplényben! Tekerj az egész családdal Magyarország egyetlen felvonós bringaparkjában! Fedezd fel az Ámos-hegyi Pihenőerdő bringaútvonalait, a családi élménypályáktól kezdve egész…

Olvas   Hozzászólások kikapcsolva