feb 19, 6 év telt el

Nagyszerű síhétvégét tudhatunk magunkt mögött számos rendezvénnyel

A hétvégi felmelegedésnek köszönhetően kora tavaszi időben lehetett síelni a hétvégén, gyakran ragyogó napsütésben. A Snow-day keretein belül megrendezett versenyeken több, mint 200 induló volt, míg a szombati Snow-day-re 2000-en látogattak ki.

Kétezren vettek részt hétvégén a Magyar Egyetemi Sí és Természetjáró Egyesület által harmadik alkalommal megszervezett Snow Day-en. A havas programok között sí- és snowboardversenyekre is sor került, ezeknek összesen 230 indulója volt.

A programban szerepelt többek közt gyermekeknek ingyenes síoktatás, lovasszán, sífutás, havas játékok és jégszobrászat. A Snow Day keretében rendezték a XI. Veszprémi és a II. Várpalotai Nyílt Sí- és Snowboardbajnokságot illetve a ShowDown freestyle Magyar Kupafutamot. A három amatőr versenyen 46 kategóriában, az öt esztendősöktől a szépkorúakig bezárólag összesen 230-an álltak rajthoz. A bajnokság fővédnöke Porga Gyula, Veszprém polgármestere volt.

“Igaz, az időjárás már inkább tavaszi mint téli volt, mégis jól tartotta magát a hó a versenyek ideje alatt és maradt még bőven ahhoz, hogy aki akarta, kipróbálhassa a sífutást és a lovasszánt is. A meleg ellenére a jégszobrászat is népszerűnek bizonyult; M. Tóth Zsolt jégszobrász egy nagyon szép kutyát faragott ki szinte percek alatt egy nagy jégtömből. Jó volt látni ismét a gyerekek csillogó szemét mind a versenyek, mind a játékok alatt, ezért érdemes ilyen rendezvényt életre kelteni és folytatni a további években” – fogalmazott Barbai Áron főszervező.

Akik részt vettek a havas játékokon és kitöltötték a játékszelvényt, azok között értékes ajándékokat sorsoltak ki (többek közt Épitész Pince étterembe vacsorát, Nordica és Armada ajándékokat illetve 4 órás jegyeket a Nordica Síarénába).

Ezúton is köszönjük az érdeklődöknek és a versenyzőknek a részvételt, az eredmények itt tekinthetőek meg:

XI. Veszprémi Nyílt Sí- és Snowboardbajnokság eredmények
II. Várpalotai Nyílt Sí- és Snowboardbajnokság eredmények

Videó és képi anyagok hamarosan!

Megosztás: "Nagyszerű síhétvégét tudhatunk magunkt mögött számos rendezvénnyel" a következővel: