aug 16, 3 hónap telt el

Sajtótájékoztatónk a fejlesztésekről

2017-ben nagyszabású fejlesztés zajlik le az eplényi Intersport Síarénában.


2017.08.16-án délelőtt 10:00 órakkor kezdődött, a 2017-es évi fejlesztésünkről sajtótájékoztatónk, ahol jelen volt többek között Révész Máriusz kormánybiztos, Fehér Gyula a Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter elnöke, Ebele Bálint a Síaréna Kft. ügyvezető igazgatója, Fiskál János Eplény polgármestere, Szabó Miklós az Eplényi Turisztikai Egyesület Elnöke, valamint Szedlák Tibor a Verga erdőgazdálkodási Zrt vezetője is.

IMG_20170816_1051445

A létesítményt üzemeltető Síaréna Kft. 2017-ben egy négyévszakos fejlesztési programot valósít meg a magyar állam támogatásával. A beruházás bruttó összköltsége 516 millió Ft, melyből 150 millió Ft állami támogatás.

A fejlesztések célja a kapacitás növelése és a négyévszakos működés. Bár az eplényi sícentrum hazánk legnagyobb télisport létesítménye, nyilvánvalóvá vált, hogy a növekvő kereslet miatt további kapacitásbővítésre van szükség. A fókuszba a kezdő síelők és a családok kerültek, meghatározva a fejlesztések fő irányvonalát.

A program keretében megépül hazánk legnagyobb kezdő sípályája, amit egy újonnan épülő kétüléses felvonó szolgál majd ki. Az előkészítések már év eleje óta folynak, a munkálatok pedig júniusban kezdődtek el. Természetesen a felvonó és sípályaépítés mellett kényszerűvé válik további infrastrukturális fejlesztés. Eplény eddig is arról volt híres, hogy nagyon sok havat gyárt a hóágyúkkal, idéntől azonban a másfélszeresére növeljük a hógyártó kapacitást. Fejlesztjük még a parkolókat, a vendéglátóhelyeket, a pályakarbantartó gépparkot, valamint a síkölcsönzőben is nagymértékű beruházást hajtunk majd végre.

A növekvő kölcsönzői és sípálya kapacitás révén még több kezdő befogadására lesz alkalmas a létesítmény. A síelés ugyanis már nem csupán a jómódúak sportja, az átlagember is nyugodtan belekezdhet a téli sportokba hazánkban, nyugati színvonalú feltételekkel. Az elért eredmények alapján büszkén állítható, hogy a síelés egyre inkább a tömegsport irányába tolódik el. Ezt segíti elő a Síaréna Kft. által már negyedik éve működtetett iskolai síoktatási program, melynek keretében az intézményfenntartó szervezettel karöltve nyújt a Síaréna Kft. jelképes áron síelési lehetőséget az iskolás gyermekeknek.

A meglévő négyüléses felvonó Eplényben már 2012 óta működik nyáron is mint libegő, valamint a hegyi kerékpározás szállító eszközeként. Az újabb ülőlift jó szolgálatot tesz majd a nyáron is aktív sícentrum életében. Ehhez társul még, számos élményelem, amelyek még vonzóbbá teszik a családok számára Eplényt.

A sajtótájékoztató alkalmával felálítottunk egy oszlopot is a hegytetőn, valamint meghúzták a képviselők a csavarokat.

Szó esett a Veszprém-Zirc-Győr kerékpárútvonal kivitelezéséről is.

IMG_20170816_1104126

Fiskál János polgármester kérdésére Révész Máriusz kormánybiztos azt válaszolta, hogy 2018 tavaszára illetve kora nyarára elkezdődhetnek a konkrét munkálatok az ügyben, jelenleg az engedélyeztetési folyamatok zajlanak.

Bejelentésre kerül új nyári arculatunk is, a Kaland Hegy Eplény.

KalandHegy

Az új arculat magában foglalja a libegőt, a kilátót, a kerékpáros pályákat, a tanösvényeket, az épülő játszóteret, a már elkészült mezítlábas ösvényt, valamint a kalandpályákat.

Mezítlábas Ösvény - Révész Máriusz

Az új arculat nem csak kinézetben változtatja meg a nyári működést. Elindul #érezdjólmagad programunk is, ahol célunk az, hogy a családok, fiatalok, időek akár egy egész vagy több napot el tudjanak tölteni Eplényben.

Új arculathoz új weboldal jár, látogasd meg te is honlapunkat:

www.kalandhegy.hu

Kövesd a Kaland Hegyet Facebookon is!

 

Megosztás: "Sajtótájékoztatónk a fejlesztésekről" a következővel:

További Hírek
nov 13, 6 nap telt el

Új pályaközpont épül Eplényben

Üdvözlünk a síoktatás paradicsomában! #tanuljmegsíelni Idén rengeteg fejlesztés kerül megvalósításra, amik közül vannak kisebbek, nagyobbak, most bemutatjuk talán az egyik legnagyobb újdonságunk! Ahogyan azt korábban említettük m…

Olvas   Hozzászólások kikapcsolva
nov 6, 2 hét telt el

Szezonbérlet Eplénybe – 15% kedvezmény!

Mostantól kapható a sí és snowboard szezonbérlet Eplénybe – 15% kedvezménnyel! Nem sikerült megvásárolni szezonbérleted a 20% kedvezményes időszakban? Szeretnél szezonbérletet vásárolni jó áron? Eplény a kedvenc helyed a té…

Olvas   Hozzászólások kikapcsolva
okt 6, 1 hónap telt el

Szezonbérlet Eplénybe – 20% kedvezmény!

Szezonbérletre fel! Kaparintsd meg 20% kedvezménnyel szezonbérleted Eplénybe, Magyarország legnagyobb sí és snowboard komplexumába, az Intersport Síarénába! Október 9-től egészen október 30-ig kapható 20% kedvezménnyel a szezonbérle…

Olvas   Hozzászólások kikapcsolva