feb 14, 7 év telt el

Sikeresen zárult a Magyar Snowboard Kupafutam!

A kedvezőtlen hóviszonyok ellenére sikeresen zárult a Snowboard Diákbajnokság és Magyar Kupafutam, Eplényben, a Magyar Snowboard Szövetség szervezésében. A szombati slopestyle döntőt magabiztos versenyzésével Balogh Ádám nyerte A hétvégén Eplényben gyűltek össze a snowboardosok, hogy megmérettessék magukat a MB Showdown Snowboard Magyar Kupafutamon, valamint a Snowboard Diákbajnokságon. Az eplényi Síarénában és Funparkban rendezett versenyt a Magyar Snowboard Szövetség a Nitro és a 4Bro támogatta. Annak dacára, hogy hó helyett eső esett, a szervezők hibátlan pályát építettek a versenyekre.

Pénteken, első számként, 11 órakor rajtolt a Magyar Kupafutam slalom versenye, junior és felnőtt kategóriában. A meredek, fekete pályán 18 versenyző állt rajthoz, hét lánnyal a mezőnyben. A pályán 22 kaput állítottak föl a verseny szervezői. Az élmezőnyben a megszokott törzsgárda végzett, a dobogó felső fokára pedig Pátkay Marcell állhatott.

 

Ezt követően, immár második alkalommal elrajtolt a Diákbajnokság. Mindenki nagy örömére, a tavalyi ismert arcok mellett új, tehetséges versenyzők is neveztek mind freestyle-ban, mind pedig alpinban.

 

Az időjárási viszontagságok miatt az eplényi négyes pálya szombatra alkalmatlanná vált az óriásműlesiklás megrendezésére, ezért a versenyszámot törölni kellett a programból.

 

A slopstyle döntőre harminchatan neveztek. A pontozó bírók három szempont szerint értékelték az indulók teljesítményét a különböző nehézségű, technikai elemekkel felállított pályán. Figyelték a trükkök nehézségi fokát, a folytonosságot és a stílust. Ez alapján a dobogó legfelső fokára Balogh Ádám állhatott, aki magabiztosan használta az elemeket és az idén újdonságnak számító, pálya végén elhelyezett negyedívet.

Megosztás: "Sikeresen zárult a Magyar Snowboard Kupafutam!" a következővel: