sze 20, 4 év telt el

Síterület bővítés és síoktatás reform!

Mint már értesültetek róla a 2013/2014-es időszakra egy 52 pontból álló fejlesztési programmal készülünk. Múlt héten minden pontból elárultunk néhány szót. Így fokoztuk az izgalmakat és lehetett találgatni, hogy vajon milyen fejlesztést takarnak az egyes szavak. Tallián Tamásnak sikerült – majdnem pontosan megfogalmazva – 4 megfejtést elküldenie. Egy hétvégi napijegy a jutalma.

A mai naptól kezdődően hetente, teljes egészében közzéteszünk 5 pontot a listából. Itt az első öt hírünk:

Az 1-es csákányos végállomásánál mindkét oldalon nagymértékben megnöveljük a rendelkezésre álló területet. Az összesen 1500 négyzetméteres bővítés során egy hatalmas kiszálló-átszálló terület alakul ki. További előny még, hogy a népszerű 7-es pálya végén sokkal szélesebb részen lehet majd átcsúszni az 1/b pálya irányába.

Az idei fejlesztési tervből sem maradhatott ki a hógyártó rendszer továbbfejlesztése. Azért, hogy a hóágyúk vízellátása még jobb legyen, tavaly a szivattyúk kapacitását 75% megnöveltük. Nemrégiben a rendszer teljesítményét még további 20%-al emeltük, ezért a szivattyúk óránként már 240 köbméter vizet képesek a Síaréna 44 hóágyújához elszállítani. Így a hógyártó kapacitás is 20%-al emelkedik a tavalyihoz képest.

A kezdők kedvében járva egy 3-as számú tanulófelvonót telepítünk az újonnan kialakított 6-os tanulópályára. Így még nagyobb terület áll majd rendelkezésre a síoktatáshoz.

Nem csak az oktatási területet növeljük, hanem az oktatók számát is. A sí- és snowboardoktatók csapatát kibővítjük, egységes felszereléssel látjuk el a képzői gárdát, továbbá az oktatási tematikát is egységesítjük. A síiskola reform keretében lehetőség nyílik speciális tanfolyamokon való részvételre is.

A tavalyi évben nagymértékben, több mint 1000 férőhellyel növeltük meg a parkolók méretét és bevezettük a nagysikerű Praktikus és Kényelmes névre keresztelt parkolási rendszert. Az idei parkoló-fejlesztések keretében 4-es számú parkírozót további 20 férőhellyel bővítjük ki.

Megosztás: "Síterület bővítés és síoktatás reform!" a következővel: