jan 17, 5 év telt el

Szombattól az összes pálya és felvonó üzemel!

Az éjjeli és a nappali havazással együttesen, ma 20 centiméter hó esett. A következő napokban még hullhat további 5 centi hozzá. Így a héten képződött természetes hóréteg – beleszámítva a roskadásokat is – a völgyben 45 cm, a hegyen 50 cm.

Az eddig nyitva levő pályák állapota kitűnő. Az a tervünk, hogy szombatra a Nordica Síaréna összes pályáját megnyitjuk, az alábbiak szerint:

A 2-es pálya bizonyos – nagyobb igénybevételnek kitett – szakaszait hóágyúzzuk és bár alapvetően a természetes hórétegen lehet majd csúszni, úgy véljük, hogy kiválóak lesznek a hóviszonyok.

A hármas pálya felső szakaszának rövid letörését hóágyúzzuk, de ezt a pályát is a természetes hóréteggel nyitjuk meg, szintén jó pályaminőséggel.

A 4-es pálya felső szakasza annyira lankás (300 méteren 30 méter a szintkülönbség), hogy ide a hegyen lévő 50 cm-es hóréteg bőségesen elegendő, ezt a pályaszakaszt is jó pályaminőséggel nyitjuk meg. A pálya mellet üzemel majd a 3-as csákányos felvonó.

A T2 és T3 pályát kis hóágyúzással szintén beindítjuk a gumiköteles felvonóval egyetemben.

Összességében 4,4 km kiváló pálya vár Benneteket szombattól!!!

Ha ez még nem lenne elég, akkor folytatjuk. Következnek azok a pályaszakaszok, melyeknek már egy-két napos használatot követően romolhat a hóminősége.

A hármas pálya alsó meredek szakaszát három hóágyúval igyekszünk megerősíteni, de így is lehetnek itt-ott gondok a hóminőséggel.

A négyes pálya meredekebb szakaszait hat hóágyúval tesszük élvezhetőbbé, de a hóminőséget egyelőre itt sem tudjuk garantálni.

Az ötös pálya felső 100 méter hosszú meredekebb szakaszán két mobil hóágyúval hizlaljuk a hóréteget, itt is alapvetően a természetes hóra bízzuk magunkat.

Ezeken a pályaszakaszokon tájékoztató táblák jelölik majd az esetlegesen előforduló gyengébb hóminőséget.

Nyitva lesz tehát Magyarország legnagyobb sípálya-rendszere az összes pályával közel 7 km hosszúságban és közel 20 hektár pályafelülettel és a 3-as csákányos és a gumiköteles beindításával működni fog Magyarország legnagyobb felvonó kapacitása is (7300 fő/óra).

Ha ez még mind nem elég, akkor a sífutóknak a völgyben, a 4-es pálya és a tavak közötti szakaszon fektetünk le egy 700 méteres körpályát, melyet ingyenesen használhatnak. Lesz diagonál nyom is!

És ha ez még mind nem elég, akkor jövő hétfőtől beindul mindhárom szánkópályánk a szánkófelvonóval.

Ezek mellett működni fog mind az öt vendéglátóhelyünk a völgyben, félpályánál és a hegyen.

Működni fog a P+K parkolórendszer a hatalmas parkolókkal.

Figyelem!

Az idei fejlesztések azt a célt is szolgálták, hogy az eddiginél nagyobb érdeklődés mellett is flottul, minimális sorállás és várakozás mellett szórakozhassanak vendégeink.

Érkezéskor az új parkolási rendszer, jegyváltáskor a számtalan pénztár, a hegyre való feljutáskor Magyarország legnagyobb felvonókapacitása és lecsúszáskor a lehető legnagyobb pályafelület és nyitvatartó pályák száma, étel-ital fogyasztáskor az öt vendéglátóhely biztosítja a kényelmes szórakozást.

Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy elégedetten távozzatok tőlünk!

Megosztás: "Szombattól az összes pálya és felvonó üzemel!" a következővel: