nov 3, 4 év telt el

Új meteorológiai állomás és pályaszélesítés!

Ne feledjétek, hogy még mindig nem késő kedvezményesen beszerezni a szezonbérleteket. November 17-ig 15% elővásárlási kedvezménnyel vásárolhatók meg a Nordica Síaréna következő szezonjára szóló bérletek. Részletek itt találhatók. 

Az október 19-i nagysikerű kőgyűjtő akció során 139 önkéntes gyűlt össze az eplényi pályák kőmentesítése céljából. Tegnap újabb kőgyűjtést szerveztünk. Hálás köszönet mindenkinek, aki erre szánta a szombatját. 95 lelkes síbarát gyűlt össze, nagyon jó eredményeket értünk el. Az 1-es és 2-es pálya összekötőjére rá sem lehet ismerni. Megvan a szezonbérlet nyertese is. Az októberi és a mostani kőszedés résztvevői közül sorsoltunk. Rakó Cecília a nyertes, akit emailben értesítettünk és várjuk jelentkezését. Gratulálunk!

A következő szezontól már egy harmadik meteorológiai állomáson is nyomon követhetitek a Nordica Síaréna időjárását. A hegytetőn és a völgyben levő központok mellé most egy harmadik mérőállomást is telepítünk az Erdei Betérőhöz. Az így szerzett plusz információkkal hatékonyabb lesz majd a hóágyúzás és teljesebb képet kaphatunk Eplény mikroklímájáról.

A csapadékvíz kezelése céljából a 4-es sípályán 388 méter hosszúságban és az 1-es sípályán 275 méter hosszúságban csapadékvíz elvezető rendszert építettünk ki, melynek hóolvadáskor is nagy hasznát vesszük majd. Az elvezető hálózat megóvja majd a gyönyörűen befüvesített sípályákat az eróziótól.

Az 5-ös számú sípályát mindkét oldalon kiszélesítjük, továbbá a 4-es pályához való átcsúszó szakaszát is átalakítjuk.

Nem csupán a népszerű 7-es pálya kap kivilágítást. Az 1-es és 2-es pályák összekötő szakaszán is kiépítjük a világítást. A tavaly kiszélesített átcsúszó ezzel még biztonságosabb lesz.

Természetesen nem csak a jelen kor síelőinek készülnek a fejlesztések. A sísport utánpótlás képzése érdekében létrehozzuk a Nordica Síaréna sportegyesületet, hóbiztos edzési lehetőséget biztosítva Magyarországon.

Megosztás: "Új meteorológiai állomás és pályaszélesítés!" a következővel: