feb 26, 7 év telt el

Utolsó igazi hóágyúzás

 

Ma éjszaka hóágyúzunk utoljára, úgy eplényi módra, 22 hóágyúval. Hosszú és higgyétek el bonyolult síszezon végére teszünk ezzel pontot. Persze hetekig tart még a sízés, de ilyen hóágyúzás többet nem lesz, utoljára morajlik fel az eplényi hegyek közül a hóágyú armada.

35 éjszaka volt idén, amikor nem fagyott Eplényben. 2 melegrekord dőlt meg és egy melegrekord beállítás történt. Mindez, bár kétségkívül korán kezdődött és minden bizonnyal későn végződik a síszezon, megnehezítette dolgunkat. Három melegperiódus is volt ezen a télen és sok volt az eső is. Nem csoda tehát, ha a magyarországi sípályák közül többször csak a Nordica Síaréna tartott nyitva. Immár 4. éve szokásunk, hogy ha egyszer kinyit Eplény, csak akkor zár be, ha muszáj: végleg.

Ebben a szezonban december 5.-én nyitottunk és azóta 85 napja folyamatosan nyitva tartunk. Ez a cégérünk. Mára munkatársaink – és különösen a hóágyúsok – is érzik ezt a makacs állhatatosságot.

Nem hiszem, hogy van még egy olyan síterep, ahol ennyire tisztelik a havat, ahol ennyit tesznek azért, hogy legyen mit tisztelni.

Most szeretnénk megköszönni hóágyúsainknak, a székely hadosztállyal kibővített ágyúsoknak az áldozatos munkát, az odafigyelést, a szakértelmet és a tenni vágyást.

Ágyúink természetesen szelektíven tovább szólnak még márciusban is, de éjszakánként már csak max 5-6 darab.

Megosztás: "Utolsó igazi hóágyúzás" a következővel: