100. napja vagyunk nyitva!

Elérkezett a 100. napunk!

 

Ma, egy szép keddi napon bekövetkezett az, ami a magyarországi teleket figyelembe véve sajnos ritka. 100-ik napon nyitottunk ki a szezonban.

 

Az elmúlt 12 évben átlagosan 93 napot tudtunk nyitva lenni2013/14-es szezon óta eltelt nyolc évben ez a második tél 2017/18 után, hogy elérjük a 100 napos álomhatárt.

Az átlag 93 működési napunk toronymagasan a legmagasabb a magyar sípályákat figyelembe véve. (Forrás:sielok.hu) Köszönhetően a mikroklímánknak, a biztos vízutánpótlásnak és a nagyszámú hóágyúnak!

Egyelőre az csak álom, hogy stabilan megmarad a téli időjárás a telek folyamán, az meg szinte fantazmagória, hogy elegendő mennyiségű természetes hó essen. De ezt tudomásul vesszük és vettük.

Ez a tény nem tántorít el minket, hogy ne csináljunk az Ámos-hegy lankáin egy téli csodavilágot. Ennek érdekében ebben a szezonban 251.000 köbméter havat gyártottunk a sí és snowboard társadalom legnagyobb örömére.

 

Idén minden nehézség ellenére közel kerültünk a csúcsdöntéshez.

 

A 100 nap már nincs messze az Intersport Síaréna működési csúcsához a 109 naphoz. Egyelőre reálisnak látszik, hogy idén ezt meg tudjuk dönteni. Reméljük, ti is partnerek lesztek ehhez és a 110-ik napon is itt lesztek velünk.

És, hogy miért szeretnénk megmászni a csúcsot? Edmund Hillary örökzöldjével válaszolnánk, "Mert, ott van"