Véget ért a 2020-21-es szezon!

Rekordokkal teli szezon volt a 2020/21-es!

 

A tél elején nagy volt a bizonytalanság, kérdéses volt, hogy kinyithatunk-e. Szerencsére működhettünk, aminek érdekében különleges szabályokat kellett bevezetünk, ezek betartása a ti feladatotok volt és szerencsére partnerek voltatok benne, amit ez úton is köszönünk.

Hosszú és élményekben gazdag szezont zártunk, minden nehézség ellenére. Nagyon örülünk annak, hogy velünk voltatok ebben az évben is.

 

De mi is történt ebben a szezonban?

 

November végén teszteltük az új szivattyúrendszerünket, egy váratlan hidegfrontot kihasználva. A teszt sikeres volt és a T1-es tanpályánkra annyit havat tudtunk gyártani, hogy a gyerekek nagy örömömére, ingyenesen megnyitottuk azt.

 

Decemberben az időjárás nem volt kegyes hozzánk, mint ezt már az elmúlt években megszokhattuk. A műszaki személyzetünk kemény küzdelmet folytatott, hogy a pályákat nyitva tudjuk tartani. De sajnos az ünnepekre a maradék hó állagmegóvása miatt be kellett zárnunk. Viszont, ha megkésve is de megérkezett a Karácsonyi ajándék és december 26-án újra tudtunk nyitni.

December végén rohammunkában elindítottuk a webshopunk, amire már nagy szükség volt és a speciális körülmények is megkövetelték. A webshop és működése hozta azt amit elvártunk, még ha zökkenökkel is. Ezeket a hibákat javítani fogjuk, célunk, hogy a leggördülékenyebben menjen a jegyvásárlás és a jegybeváltás folyamata.

 

Januárban végre megérkezett a tél, ami átlagosra sikerült, de az új szivattyúrendszernek köszönhetően villámgyorsan tudtunk havat gyártani, így a hó átlag vastagsága hamar 80 cm-re kúszott és sokáig ott is maradt.

Eközben elindult az A7-es pályán a Ski43 program, aminek a keretében 12500 gyereket tudott ingyenesen síelni és snowboardozni nálunk.

 

Februárban egy újabb hidegfrontnak köszönhetően megint jelentős mennyiségű havat tudtunk gyártani, így a pályákon a hó átlag vastagsága 95 centiméterre hízott. 

Ennek a hidegfrontnak köszönhetően meg tudtuk nyitni a sokak által kedvelt A4-es pályánkat. Aminek egyébként F.I.S. minősítése van, emiatt az ezen a pályán rendezett versenyeken világranglista pontokat lehet gyűjteni. 

 

Március a rekordok hava volt. Először beállítottuk az Intersport Síaréna által tartott magyarországi nyitvatartási rekordot, ami 109 nap volt. Majd 03.25-én felállítottuk az új magyar nyitva tartási rekordot, ami 116 nap.

Ebben a hónapban legyártott hómennyiségben is új rekordot állítottunk fel. A régi rekordunk 180 ezer, az új 230 ezer köbméter hó. Szerencsére a víztározóink jól bírták a nyomást.

 

Mi lesz azután?

 

Az élet nálunk nem áll meg, hiszen mi egész évben nyitva vagyunk. A Húsvéti hosszú hétvégén elindul a nyári szezon, ami egészen novemberig tart.

Reméljük, hogy találkozunk veletek nyáron is.

 

A nyári programokról, lehetőségekről a következő oldalakon tájékozódhattok:

 

kalandhegy.hu

facebook.com/kalandhegy

instagram.com/kalandhegy