Bringapályák

A Síaréna Vibe Park felújított pályákkal várja a hegyi kerékpározás szerelmeseit!

Az alábbi pályákkal várunk Titeket:

Little Boy
1,3km

Red Daemon
1,2km

The Dark Witch
1,3km

Amiket a pályákról tudni érdemes:

A fekete pálya a már korábbról ismert OB pálya, újításokkal, megerősítésekkel, tempós szakaszokkal.

A két nomád nyom pedig régebbi nyomokból került kialakításra épített kanyarokkal, ugratókkal, élvezetes, ritmusos bringázást lehetővé téve.

A pályák a felvonó tetejétől könnyen elérhetőek, ahogy kiszállsz, már gurulhatsz is a rajt felé.

Az adottságoknak köszönhetően a pályák kombinálhatóak, vagyis elindulsz a DH pályán, bekapcsolódhatsz az N2-es pályába, ami összeköttetésben van az N1-essel, így egy körben mindhárom pálya egyes szakaszait kipróbálhatod, de végig is gurulhatsz mindegyiken külön-külön.

A felvonónak köszönhetően egész napos és változatos szórakozást garantál mindenkinek, aki vágyik egy kis lejtőzésre, legyen az akár gyakorlott montis vagy profi DH-s.

Bringajegy fajták:

 • napi jegy: 8.300 Ft
 • 4 órás jegy: 5.900 Ft
 • egyszeri alkalom: 3.000 Ft

Fontos információk
Esős, sáros időben hozzatok magatokkal zsákot, takaró anyagot, amiket magatok alá téve megőrizhetitek a libegő üléseinek tisztaságát. (Ha otthon felejtenétek, jegypénztárunkban meg is vásárolhatjátok a takaró zsákot.)

 • A bringapályákat saját felelősségetekre és tudásszinteteknek megfelelően használhatjátok.
 • Megfelelő védőfelszerelés használata ajánlott, hogy az itt töltött idő valóban csak a pozitív élményekről szóljon.

Házirend

A HEGYI KERÉKPÁROZÁS KOCKÁZATA

A hegyi kerékpározás sportágspecifikus veszélyekkel jár. A Síaréna Vibe Park bringapálya nyomvonalait használóknak tudniuk kell és tudomásul kell venniük, hogy a nyomvonalakon való kerékpározás, illetve a sportág gyakorlása előre nem látható kockázatokkal jár. Még a lehető legnagyobb odafigyelés és a használati feltételek betartása sem garancia a hegyi kerékpározás kockázatmentes gyakorlására!

A kockázatok például a terep adottságaiból, természetes vagy mesterséges akadályokból, időjárási körülményekből, kerékpárkezelési hibákból vagy túlzott önbizalomból, esetleg más emberek hanyagságából, figyelmetlenségéből, egyéb járművek előfordulásából vagy állatok felbukkanásából, illetve más külső tényezőkből adódhatnak. A felsorolt kockázatok anyagi károkkal járó eséseket, (akár súlyos) fizikai sérüléseket okozhatnak. Ez nem csak a felhasználót vagy eszközeit érintheti, hanem más személyeket és tárgyakat is. A felhasználó felelős azért, hogy megfelelő biztosítást kössön a kerékpározással kapcsolatos kockázatokra (pl. felelősség, baleset, mentés stb.).

Fokozott figyelemmel mindenhol!

A pályát – a Házirend elolvasását és értelmezését követően – mindenki saját felelősségére használja! Vigyázz magadra a pályán, mert a figyelmetlenség problémát szülhet.
A liftnél, ha nem tudod feltenni a kerékpárt, kérj segítséget!

1

Védd magad!

A pályán bukósisak használata kötelező! Bármikor eléd „ugorhat” egy fa, ha nem sikerül kikerülnöd a fejvédő megóv a sérüléstől. Fokozottan ajánlott továbbá térdvédő, könyökvédő és minden olyan 2 kiegészítő, amivel óvod magad a sérüléstől.

2

Józan ész, józan sport!

A sportolás sok fegyelmet kíván. Ennek megfelelően ittasan, tudatmódosító szer hatása alatt semmiképp se menj fel a pályára.

3

Rossz fék, rossz döntés!

A biztonságos idótöltéshez elengedhetetlen a jó műszaki állapotú bringa. A hibás fék, a rossz váltó, a lapos gumi, a ferde kormány mind-mind a szórakozás ellensége.

4

Ne vállald túl!

Ha a tempódat és a pályatípust a tudásodnak megfelelően választod meg, akkor nem fogsz megijedni kanyarban, épített elemeken és mindig meg fogsz tudni állni.

5

Elővigyázatosan!

Mindig jó irányba indulj el a pályán, csak belátható helyen állj meg és figyeld a táblákat, jelzéseket, hogy kerüld a balesetveszélyt. Fontos, hogy ne ész nélkül menj elsőre, a pályán lehetnek váratlan 6 akadályok. Gurulj egyet először, másodikra már lőheted!

6

Hajtsd meg a szüleidet!

Ha még nem múltál el 14 éves, csak szüleid felügyelete mellett mehetsz a pályára! Nekik is mondhatod, hogy ők is guruljanak egyet!

7

Macisajt, vagyis elsőbbségadás kötelező!

Vésd észbe, hogy mindig az elől haladónak van elsőbbsége, kivéve elinduláskor, mert akkor a hátulról érkezőnek.

8

Tiszteld az erdőt és pályát!

Ahogy mindenhol, itt is óvd a környezetet, ne szemetelj, ne járj ki új nyomokat! A pályán pedig kerüld a burkolatot rongáló tevékenységet, eső után még fokozottabb figyelemmel.

9

Csak a bringa!

A következők nem valók a pályára:
motor, kisállat, ló, távirányítós autó, és persze dinoszaurusz, kombájn vagy éppen dömper.

10

Nem vagy egyedül!

Tiszteld a többi erdőbe kilátogatót. Ha gyalogossal találkozol, mindig lassíts le a megfelelő sebességre, amivel nem veszélyezteted a másik 11 testi épségét.

11

Beütött a baj?

Ha sérülést látsz, hívd a +36 70 381 9228-es telefonszámon
az üzemeltetőket, akik azonnal tudnak segíteni.

Ha nagyobb a baj, értesítsd a 112-t

12

Használati feltételek

 1. A Síaréna Vibe Parkban található összes kerékpáros nyomvonal használata kizárólag a felhasználó saját felelősségére történik. A pálya üzemeltetői nem vállalnak felelősséget a megépített nyomvonalak által okozott sérülésekért, károkért. A felhasználók ezért tudomásul veszik, hogy a kerékpározásra kijelölt nyomvonalak üzemeltetői teljes mértékben elutasítják a felelősséget balesetek és/vagy anyagi károk esetén.
 2. Az nyomvonalak használatára csak olyan személyek jogosultak, akik a sportoláshoz szükséges fizikai és szellemi állapotban vannak. A pályákra alkohol vagy kábítószer hatása alatt hajtani tilos!
 3. 10 éven aluli gyermekek csak felnőtt kíséretében, míg 10 és 16 éves kor között akár felnőtt kíséret nélkül is használhatják a bringaparkot. Ebben az esetben a jegy megvásárlásakor be kell mutatni a szülő vagy törvényes gyám hozzájáruló nyilatkozatát, amelyhez az űrlap letölthető a „www.siarena.hu” oldalról.
 4. A szabadtéri sportolás alkalmával a terep adottságok folyamatosan változnak. Ahhoz, hogy kerékpározás közben a kockázatot minimálisra lehessen csökkenteni és a természeti környezet rongálása is elkerülhető legyen, megfelelő felkészültség és körültekintő magatartás szükséges. A természet megóvása érdekében az alábbi megelőző magatartás követése indokolt:
  – Csak a kerékpározásra kijelölt útvonalak használhatók. Egyéb nyomvonalak használata nem megengedett
  – Kerékpározni csak tökéletes állapotú és pálya használatához megfelelő sportfelszereléssel engedélyezett.
 5. Bukósisak viselése minden esetben kötelező. A teljes arcot elfedő sisak és további védőfelszerelések, mint például: protektormellény, térd- és könyökvédők, nyakvédő, gerincvédő és kesztyű viselése erősen ajánlott!
 6. A pálya nyomvonalain a sebességet az adott körülményekhez (pálya állapota, időjárás stb.), technikai tudáshoz és a pályák forgalmi viszonyaihoz kell igazítani. Az első körben minden nyomvonalat és akadályt kellő körültekintéssel és jól megválasztott tempóval kell megvizsgálni! A pálya egyes szakaszain található útakadályok megkerülhetőek könnyebb nyomokon. Nedves környezetben fennáll az esés és elcsúszás veszélye a pályán lévő számos akadályon, különösen a gyö- kereken, sziklákon, faakadályokon! Ilyenkor a pályákon fokozott figyelemmel és körültekintéssel kell haladni!
 7. Kerékpáros nyomvonalakon gyalogolni és/vagy felfelé haladni/ a bringát tolni szigorúan tilos. Ez nem vonatkozik a „Közös útvonal” megjelölésű erdei utakra és turistautakra.
 8. A felhasználó tudomásul veszi, hogy az útvonalakat motoros járművek, különösen mezőgazdasági és erdészeti járművek is használhatják. Az útvonalakon motoros járművekkel engedély nélkül közlekedni szigorúan tilos. Az erre vonatkozó igényt minden esetben be kell jelenteni.
 9. Minden erdei úton (átkötő utakon) szembejövő forgalomra is lehet számítani. Ráadásul az erdei utakon időnként más erdőbe kilátogatóval is lehet találkozni, ezért a kerékpáron és más egyéb szórakoztató sporteszközön kellő körültekintéssel szükséges közlekedni a balesetveszély elkerülése érdekében! Ez különösen vonatkozik a „Közös útvonal” megjelölésű utakra!
 10. A vadon élő állatok élőhelyét tiszteletben kell tartani. A kijelölt védőövezetbe behajtani tilos.
 11. Biztonsági okokból a Síaréna Vibe Park kerékpáros szakaszaira tilos kutyát bevinni. Ezenkívül a kutyákat a Síaréna Vibe Park nyitvatartási ideje alatt a teljes területen pórázon kell tartani.
 12.  A Síaréna Vibe Park kerékpáros nyomvonalain a gyermekek szállítása gyermekülésen, gyermek utánfutón vagy hasonló eszközökön szigorúan tilos!
 13. A Síaréna Vibe Park és a környező természet szennyezése tilos. Bármilyen hulladékot a felhasználó köteles a legközelebbi hulladéktárolóba vinni. Tilos a szemüvegen a „letéphető (Roll-off)” védőfólia használata.
 14. Rendezvények vagy időjárási viszonyok miatt egyes útvonalak vagy szakaszok lezárhatók. Az ilyen típusú korlátozások esetén a felhasználó nem jogosult kedvezményes jegy vásárlására vagy ennek következményeként a jegyárból való visszatérítésre.
 15. A felvonók igénybevételére a Síaréna Vibe Park felhasználási feltétele (https://siarena.hu/fel- hasznalasi-feltetelek) és házirendje (https://siarena.hu/hazirend) érvényesek.
 16. Kérjük vegye figyelembe: A felvonójegyek, bérletek nem átruházhatók. Az elveszett jegyeket nem pótoljuk.
 17. A felvonójegy betegség vagy sérülés esetén megtérítésre kerül. A visszatérítés csak abban az esetben történhet, ha a felhasználó a jegy pénztári befizetésének napján, orvosi igazolás felmutatásával igazolja az ehhez szükséges jogosultságot.
 18. A tájékoztató táblákat, valamint a helyszínen dolgozók utasításait minden körülmény között be kell tartani.
 19. A használati feltételek figyelmen kívül hagyása esetén a felvonójegy visszavonható és/vagy a kerékpáros nyomvonalak használata megtiltható.